Saturday, October 20, 2012

Yedigoller


Sabah erkenden yola ciktik. Istanbul-Mengen yaklasik 3 saat. Bu gece Nesilce Tatil Koyu'nde kalacagiz.

Nesilce Tatil Koyu emekli bir bankaci hanim tarafindan isletiliyor. 3 katli bir ev ve bahcede bungalovlar. Evde bazi odalarin kendi banyolari var, bazilari ise ortak alanlari kullaniyor. Bungalovda konaklayacagiz, uc kisi icin kucuk, ama gunu orada gecirmeyeceginiz dusunulurse makul. Manzara guzel, Mengen'in hemen disinda. Temiz ve ilginc bir yer.

Mengen'de sabah kahvaltimizi bir gozlemecide yaptik. Sehrin icinde, Is Bankasi'nin karsisindaki sokakta, guleryuzlu iki hanim tarafindan isletilen temiz bir yer. Gozleme, peynir, recel, zeytin. Yedigoller'e getirmek icin de yanimiza gozleme aldik. Yedigoller'de yemek yemek ya da bir seyler icmek icin hic bir yer yok! Ac ve eli bos gelinmemeli. Sabah ilk geldigimizde, dort bes kisilik bir grup bize kahvalti yapacaklari bir yer sordular; hic bir yer olmadigini soyleyip yanimizdaki paketlerden birini onlara verdik:)

Mengen-Yedigoller arasi 49 kilometre. Yolun yaklasik yarisi fena olmayan ara ara cukurlarla karsilasacaginiz bir yol; son 25 kilometrelik kisim ise oldukca virajli, stabilize, bozuk bir yol. Manzara cok guzel olmakla birlikte, o yirmibes kilometre biraz zor gecti. Bolu'dan gelen yol ise daha kisa ama daha bozukmus. Donus icin denemeyi dusunduysek de, sordugumuz gorevli hic tavsiye etmedi.

No comments: